Groot onderhoud bol Discovery Museum afgerond

De afgelopen weken hebben wij in samenwerking met diverse partners groot onderhoud uitgevoerd aan de bolvormige constructie (aarde theater) van het Discovery Museum te Kerkrade.

 

De bol, bijzonder door zijn vorm én bijzonder door zijn unieke attractie binnen, is gebouwd en voor het laatst geschilderd tijdens de grote vernieuwbouw van het museumcomplex in 2015. Na 8 jaar in weer en wind te hebben doorgebracht werd het dringend tijd voor groot onderhoud.

 

In opdracht van de Provincie Limburg mochten wij dit groot onderhoud gaan verzorgen. Dit onderhoud bestond uit het intensief reinigen van het te behandelen oppervlak, het uitvoeren van betonreparaties en het aanbrengen van een geheel nieuw, 4-laags verfsysteem.

 

Helaas bleek bij aanvang van de reinigingswerkzaamheden de bestaande coating (nog) slechter dan gedacht waardoor het gehele oppervlak geschuurd diende te worden, bovendien werkte de aanvankelijk slechte weersomstandigheden ook niet mee. Ondanks deze pittige tegenslagen hebben wij de werkzaamheden met slechts een minimale overschrijding van de geplande opleverdatum kunnen afronden. Nog altijd ruim voor de start van de feestelijkheden rondom het 25-jarig jubileum, die vanaf 23 juni ’23 gaan losbarsten.

 

Om de werkzaamheden veilig, vakkundig en conform planning te kunnen uitvoeren hebben wij de hulp ingeschakeld van diverse partners. Zo heeft Total Industrial Support (Totalis) de steiger verzorgd, Vwsd-groep de reinigingswerkzaamheden ter voorbereiding op het reparatie- en schilderwerk uitgevoerd, heeft Kelleners Bouw ons geholpen met de betonreparaties, VVB Husan zorg gedragen voor de tijdige leveringen van de benodigde materialen en heeft DAW Nederland/ Caparol als fabrikant van de toegepaste reparatie- en verfproducten ons bijgestaan met technisch advies. 

 

Via deze weg willen wij dan ook iedereen, welke heeft bijgedragen aan de realisatie van dit mooie project, nogmaals danken voor de prettige samenwerking. Speciaal woord van dank gaat hierbij uit naar onze eigen medewerkers welke met enorm veel inzet, flexibiliteit en vakmanschap dit project tot een goed einde hebben gebracht!

 

Verder gaat onze dank uit naar de Provincie Limburg voor de gunning van deze opdracht en uiteraard het Discovery Museum, en dan met name naar de mannen van de technische dienst, voor al hun medewerking en wensen het museum veel plezier met het eindresultaat.

 

Meer dan 600 manuur, diverse (diamant)slijpschijven, 350 kilo reparatiemortel en ruim 600 liter verf verder is de bol opgeleverd en het eindresultaat mag gezien worden. Met zijn nieuwe kleur kan het object de titel "eyecatcher" weer met trots dragen!

 

0
Feed

Schrijf een reactie

Schildersbedrijf Leo Meures BV
Milieuparkweg 3
6136 KP Sittard

Kenmerkende eigenschappen van Leo Meures:

 

Grensoverschrijdend

Vakmanschap

Vestigingen in Sittard, Tüddern en Maaseik

Moderne verftechnieken

Traditioneel schilderwerk

Servicegerichte binnendienst

Vlekkeloos met een verfkwast- Schildersbedrijf Leo Meures - Sittard - Limburg